Gönderen Konu: İlahi Din veya Tanrı Değildir  (Okunma sayısı 265 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Snowmann

• Aktif Üye
    • İlahi Aşk Tek ve Gerçek Din
« Son Düzenleme: Mart 20, 2023, 07:52:50 ÖS Gönderen: Snowmann »

lossantos

• Katılımcı Üye
  • **
Ynt: İlahi Din veya Tanrı Değildir
« Yanıtla #1 : Mart 20, 2023, 08:31:36 ÖS »
Merhaba içimdeki evreni nasıl keşf     ede  bilirim?

Memo55

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #2 : Mart 29, 2023, 11:24:52 ÖÖ »
Nasıl ki Allah cc ı putlaştırıp bir put içinde bilip de ona tapmak,ibadet etmek büyük bir günahsa sonsuzluğa tapmak da kanımca aynı yola çıkar.
Acaba şu durum mu oluşuyor diye düşünüyorum: İnsan aklı sınırlı pek tabi. Ve en küçük ve anlamlı parçadan hayatı anlamlandırmaya çalışıyoruz/başlıyoruz. Misal bir kaya,sonrasında bir insan... Karmaşıklığı ölçüsünde misal bir çiçeğin güzelliği ,doğa derken hepsinin içinde var olan bir gizemi keşfediyoruz: SONSUZLUK. Lakin insan aklı sonsuzluğu aşabilir mi? Buradan sonra külli iradeye teslimiyet ya da sonsuzluğa tapmak/adanmak. Sanırım aklın önündeki en önemli seçenekler oluyor.  Bu tıkanma noktasında sıkıntı yaşıyor kanaatindeyim insanlar için...

Memo55

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #3 : Mart 29, 2023, 11:32:37 ÖÖ »
Merhaba içimdeki evreni nasıl keşf     ede  bilirim?

Bu konuda sohbet etmek ister misiniz.
Bu gönlü keşfetmektir bir anlamda. En basit ama zor haliyle büyük bir aşka tutulup aşkın ateşinde yanarak içe yönelmen lakin anahtar nokta olarak o yangın halinde hayatı anlamlandırıp korkunun ,kötülüklerin içinde güzellikleri, kibirli ,gururlu korku dolu insanların içinde masumiyet ve sevgi görebilme yetisine ulaşabilmektir şeklinde tanımlasam yanlış olmaz. Bir gönül yolculuğu...
Benim siteye giriş amacım da içimdeki bu yolculuğa dair bilgiyi açığa çıkarmak için sohbet etmek ve bu süreçte bu sohbetler ışığında bilgi toplamak,kitap yazmak insanlara ulaşmak gönülden gönüle...

Memo55

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #4 : Mayıs 03, 2023, 07:43:45 ÖÖ »
Sonsuzluk
Hayatı anlamlandırma sürecinde benim de bir çok zaman baz aldığım bir nokta.
Ama bunu bir değer olarak ifade ediyorum. Şöyle ki;biz ve algımız sonlu iken bunun ötesinde sonlu olmayan bir şeyin varlığı. Sevgi...
Kainatı ancak sevgi dili ile anlamlı hale getirebiliyorsun.  Sonlu olan her şeyin benliği ,sonlu olmayan her şeyin aşkı tarif ettiği bir noktada kainata bu kusursuz düzenin varlığını sağlayan olarak bir tanrı veya inanç muhabbeti ise sonsuzluğun ötesinde anlam buluyor...Sevginin tanrı görülmesi gibi...Aklın tanrı görünmesi gibi...

Unutmamalı ki hangi kitabı okuyorsak onun dilini bilmeliyiz.